Olvasás hete

2016. január 04., 08:53

Az olvasás hete

 

2015. szeptember 28. és október 2. között zajlott iskolánkban az olvasás hete. A programsorozat keretében a gyerekek meseillusztrációkat készíthettek, melyeket kiállítottunk, és közönségszavazással döntöttünk a legjobbakról. A könyvcserés napon az olvasni szeretők könyveket cserélhettek egymással, a versszeretők találkozhattak Varró Dániel költővel, a regényimádók pedig kedvenc regényhősük jelmezébe bújhattak. A magyar népmese napján az alsó tagozatosoknak 8. osztályos tanulók meséltek, a felső tagozatosok órái pedig a tanáruk kedvenc meséjének meghallgatásával kezdődtek. Délutánonként a kisebbek Geronimo számítógépes játékokat próbálhattak ki, majd a nagyobbakkal együtt könyvjelzőket készítettek, amelyeket egy nemzetközi csereprogram keretében egy portugál iskola növendékeivel cserélhettek el.

Az olvasás hetének megszervezésében együttműködő partnerünk volt a Szülői Munkaközösség is. Az iskolába telepített könyvvásár bevételének 15 %-át pedig könyvtárfejlesztésre ajánlották fel.

Történt mindez azért, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy az olvasás nem csupán a fejlődésünket szolgáló tananyag, hanem fontos örömforrás is egyben.

Az olvasás hetében készült képek is ezt üzenik minden kedves érdeklődőnek.

 

Bodnár Csilla és Felszeghyné Molnár Eszter

 

Galéri itt elérhető