Igazgatói köszöntő

Iskolánk több mint 100 éves múltra tekint vissza. Értéket teremtünk és őrzünk. Az eltelt 100 év során sok minden változott, de az a mai napig érvényben van, hogy szeretettel és odaadó, figyelmes pedagógusokként határozott és kiérlelt értékrenddel övezzük a ránk bízott gyermekeket itt, a Flórián tértől pár percre a Mókus utcában.

Tesszük mindezt folyamatos szakmai megújulás mellett, elhivatottan, az oktatás magas színvonalának célját szem előtt tartva.

Iskolánk szinte minden napjában jelen van a muzsika és a közös éneklés. Zenei nevelésünk alapja a Kodály-örökség. A gyermekek a zene által közelebb kerülnek önmaguk megismeréséhez, fejlődik érzelmi intelligenciájuk, amely segítségükre lesz a későbbiekben az élet minden területén. Fejleszti a gondolkodást, a nyelvérzéket, a koncentrációt és az egymásra való odafigyelést. A zenét értő, szerető, azt akár hobbiként, akár hivatásként gyakorló felnőttek lesznek. Hiszünk abban, hogy ilyen színes és tartalmas gyermekkorral nagyobb esélyük lesz lelki egészségüket megőrizni, és sikeresen megküzdeni a rájuk váró kihívásokkal!

Ma is érvényesek Kodály Zoltán szavai: „Minden gyermeknek joga, hogy az iskola kezébe adja azt a kis kulcsot, amellyel, ha ő is akarja, bejut a zene csodakertjébe, s azzal egész élete értékét megsokszorozza.”

Iskolánkban szívvel-lélekkel, szakmai elhivatottsággal készülnek a kis kulcsok, és eredményeink igazolják, hogy gyermekeink képesek kinyitni a csodakert ajtaját.

 

Szeretettel várjuk az érdeklődőket!


Ribáné Horváth Enikő
igazgató