Kutatók Éjszakája 2015

2015. október 12., 07:45

 

 

Kutatók Éjszakája 2015

 

     Szeptember 25-én folytatódott a tudomány és világmindenség titkainak felfedezése a Kutatók Éjszakája programsorozatban.

Rendezvényünk első mozzanataként értékeltük az egy éve meghirdetett „Kattintott zöldkorszak” című fotópályázatunk eredményeit. A pályázatra 80, gyerekek által készített fotó érkezett. A díjazottak: Menyhárt Gellért 5.b, Baczkó Panna 8.b és Veress Rea 8. b osztályos tanulók voltak.

Az idei év programjai a fény jegyében szerveződtek. A természettudományos teremben fénnyel kapcsolatos izgalmas kémiai, fizikai és biológiai kísérletek bemutatására került sor, melyeket a bátor résztvevők ki is próbálhattak.

Az Európai Unió Horizont 2020 keretprogramja által támogatott rendezvénysorozat tíz éves múltra tekint vissza. Ehhez kapcsolódóan került megrendezésre a „Tízévesek konferenciája”.  Iskolánk negyedik osztályos diákjai színpadi előadást tartottak a csillagászat, a történelem, a biológia, a földrajz és az IT témakörében.

 Iskolánk 8. osztályos tanulója, Bodnár Zsolt, bemutató filmet készített a 21. századi találmányokról. A kisebb gyerekek fény és árnyék játékával meséltek és árnybáboztak. A tükörvarázs játékos bemutatóban mindenki rácsodálkozhatott a többszörös tükröződés varázslataira.

Rendezvényünket idén is a „Játék korhatárok nélkül” program zárta. A játékos vetélkedőben a gyerekek és felnőttek logikai feladatsorokkal birkózhattak és tükrökkel számháborúzhattak.

Rendezvényünk nemcsak történelmi korokon és generációkon, hanem intézményi határokon is átívelt. Kölcsönösen vettünk részt a Mókus Óvoda és az Árpád Gimnázium rendezvényein is.

A program sikeréért köszönetet mondok  Racsmány Szilvia, Havasi Judit, Cravero Edina, Sendula- Mike Alexandra, Kaplanyi Éva, Zólyomi Katalin és Csiszár Károly kollégáimnak, akik „fényessé” tették ezt a napot.

Pilinszki- Nagy Katalin programszervező

Galéri itt elérhető