Vándortábor 2019

2019. március 14., 21:57

VándorMókus 2019

Kerékpáros vándortábor

Idén a Zemplén a cél

 

8 napos tábor július 13-20-ig

A vándortábort 10 éves kortól ajánljuk, mert nagyobb önállóságot és erőnlétet igényel a résztvevőktől. A váltós kerékpár és a biztonságos kerékpáros tudás alapfeltétel. A gyerekek kerékpáros tudását tavasszal több egynapos túrán teszteljük, fejlesztjük.

A 8 napos táborozás alatt 3 „nomád” szálláshelyünk van, iskolában, tornateremben, turistaházban, többségében matracon, hálózsákban alszunk.

A napi 3 étkezés megoldása: fagyűjtés, tűzrakás, zöldségtisztítás, szendvics készítés, mosogatás sok munkát kíván a gyerekektől.

A felszerelést kísérő kocsi szállítja a csapat után, a gyerekeknél csak az aznapra szükséges holmi van a kishátizsákban.

Naponta 30-50 km-t bringázunk. 10 fős csoportokban közlekedünk, a csoportokat és a kenukat kipróbált ifi-, vagy felnőtt kormányosok irányítják.

Ízelítő az idei programból: Vizsolyi biblianyomtatás, Boldogkővár lovagi játékok, Regéc vára, kenutúra a Bodrogon, séta Sárospatakon, Megyer-hegyi tengerszem, gyalogtúra Nagy-Milicre, Füzéri vár, libegőzés a Zemplén kalandparkban.

A részvételi díj 42.000 Ft, amely tartalmazza az utazás, kerékpárszállítás, 7 napi szállás, napi 3x étkezés, a programok, belépők, emlékpóló és a kísérőkocsi költségeit.
A részvételi díjból 2000 Ft kedvezményt kapnak a kilométergyűjtő év végi versenyében első 6-6 helyezést elérő jelentkezők.

A táborra április 19-ig lehet jelentkezni 5000 Ft előleg befizetésével Edina néninél, vagy Szilvi néninél. A túra feltétele az egynapos túrákon való részvétel és a tábor ideje alatt a mobiltelefonálás mellőzése.

 

Vándor tábor 2019