Vízibiciklis vándortábor 2018

2018. március 20., 22:26

 

Idén a Szigetköz és a Fertő-Hanság vidékét fedezzük fel    biciklistáborbiciklistábor

 

A 9 napos tábor július 10-18-ig tart.


A tábor nehéz:

A vándortábort 10 éves kortól ajánljuk, mert nagyobb önállóságot és erőnlétet igényel a résztvevőktől. A váltós kerékpár és a biztonságos kerékpáros tudás alapfeltétel. A gyerekek kerékpáros tudását tavasszal több egynapos túrán teszteljük, fejlesztjük.

 

Nomád:

A 9 napos táborozás alatt 3-4 „nomád”, szálláshelyünk van, iskolában, tornateremben, turistaházban, többségében matracon, hálózsákban alszunk.

 

A napi 3 étkezés megoldása: fagyűjtés, tűzrakás, zöldségtisztítás, szendvics készítés, mosogatás sok munkát kíván a gyerekektől. biciklistábor

 

Változatos:

Ellátogatunk a Dunakiliti duzzasztóhoz, lesznek kézműves és természetismereti programok, kenutúrák és gyalogtúrák. Strandolás, méta, strandröplabda, frizbi, számháború, tábortűz mindennap várható.

 

Biztonságos:

A felszerelést kísérő kocsi szállítja a csapat után, a gyerekeknél csak az aznapra szükséges holmi van a kishátizsákban.

Naponta 30-60 km-t bringázunk. 10 fős csoportokban közlekedünk, a csoportokat és a kenukat kipróbált ifi-, vagy felnőtt kormányosok irányítják.

 

A részvételi díj  42.000 Ft, amely tartalmazza az utazás, kerékpárszállítás, 8 napi szállás, napi 3x étkezés, a programok és a kísérőkocsi költségeit.

Az előleg, 5000 Ft befizetésével lehet a táborra jelentkezni április 20-ig a testnevelőknél.

A túra feltétele az egynapos túrákon való részvétel és a tábor ideje alatt a mobiltelefonálás mellőzése.

biciklistábor