Digitális Mókus

2020. március 16., 17:33
Kedves Szülők,
 • A digitális oktatás céljára a google classroomot használjuk. A gyermekeknek, szülőknek szóló ehhez kapcsolódó tudnivalókkal az következő napokban jelentkezünk.
 • Digitáliseszköz-felmérés: a pedagógusoknak minden szükséges a rendelkezésükre áll. Önök ma kapják a kérdőívet, amelyen nyilatkoznak.
 • Egyelőre a legfontosabb feladataink: kapcsolatfelvétel, a gyermekek otthoni tanulási rendszerének kialakítása, tematikus terv készítése az oktatáshoz, figyelembe véve az időarányos tananyagot és a jelenlegi körülményeket. A gyermekeknek már most kínálunk rendszerességet az órarendhez igazodva, stabil kereteket. Egyelőre a feladatokkal kíméletesen bánunk.
 • Az itt hagyott holmik ügyében további tájékoztatás lesz. A járványügyi szempontok maximális figyelembevételével vihetik el a szülők csak a legszükségesebbeket
 • Kérem, kövessék nyomon, hogy mennyire tud bekapcsolódni gyermekük a közös tanulásba. Egyénenként sok eltérés lehet, jelezzék a pedagógusoknak, ha problémát észlelnek.
 • A Mozanapló továbbra is működik. Hiányzó az a gyermek, akivel nem tudjuk többszöri próbálkozás ellenére sem felvenni a kapcsolatot.
 • Amennyiben a családban megbetegedés, vagy karanténintézkedés történik, haladéktalanul értesítsék az intézményt/osztályfőnököt.
 • Az épület 8-15.30-ig van nyitva. A személyes ügyintézést kérjük mellőzni. Ha mégis szükséges,előzetesen egyeztetendő. Működik a porta, a vezetői ügyelet, a gazdasági iroda. Az elérhetőségeinken aktívak vagyunk, távollétünk idején home office-ban.
 • Kérem, ügyeljenek rá: járványügyi vészhelyzet van, ezért az előírások betartása kötelező, hatóságilag ellenőrzik.
Sikeres tervezgetést, készülődést, kapcsolatfelvételt kívánok!
 

Üdvözlettel,

Ribáné Horváth Enikő
Igazgató

2020. március.16.


 
Kedves Szülők,
 
A változásokhoz kapcsolódó jogszabályok megjelenése után az alábbiakról tájékoztatom Önöket:
 • A tantermen kívüli, digitális munkarendnek biztosítania kell a gyermekek számára a tanulás Alaptörvényben biztosított lehetőségét.
 • A tananyag kijelölése, a tanulási folyamat ellenőrzése és támogatása a tanulók és a pedagógusok között online vagy egyéb, személyes találkozást nem igénylő formában történik.
 • A tanulók lehetőleg kerüljék a nagyobb csoportos találkozásokat, közös programokat. Felügyeletüket a szülők, szomszédok bevonásával kis csoportokban célszerű megoldani. Nem javasolt  a nagyszülőkre bízni, hiszen ők a legveszélyeztetettebbek.
 • A szülők igényei alapján indokolt esetben a területileg illetékes tankerületi központ szervezi meg a napközbeni kiscsoportos(max. 10 fő) gyermekfelügyeletet. Kérem, hogy hétfőn 11 óráig ímélben küldjék az igényt az info@andorilonaiskola.hu címen a gyermek nevével. 12-ig kell továbbítanunk a tankerületnek. Fontos tudniuk, hogy ez a megoldás fokozza a fertőzésveszélyt. Kérem, így mérlegeljenek.
 • étkezést a szolgáltató a miniszterelnöki bejelentést követően hétfőtől lemondottnak tekinti, ezzel nincs további teendőjük.
 • Az itt hagyott holmikkal kapcsolatban hétfőn küldök tájékoztatást. Kérem, legyenek türelmesek, és csak azt tartsák nélkülözhetetlennek, ami valóban az.
Mókus pedagógus közössége elhivatott abban, hogy a gyermekek számára megkönnyítse ezt az átmeneti változást. Kérem, ne várjanak tőlünk csillagszórós megoldásokat. Nem fogjuk tudni a XXI. század digitális kihívásait egy huszárvágással legyűrni. Nyomon követjük az ajánlásokat, lehetőségeket. Élünk azokkal, amelyek ebben a jelenlegi egyébként is felfokozott és szorongással terhes időszakban reálisan vállalhatók a gyermekek, a család és a pedagógus számára.
Az első héten mindannyiunk számára az a legfontosabb, hogy kialakítsuk a nyugodt, rendszeres, távolból együttmunkálkodás kereteit.
Ehhez mi magunk is fogunk ajánlásokat küldeni. Fontos, hogy egyetértsünk, támogassuk egymást a gyermekek érdekében.
Kérem, játsszanak és beszélgessenek sokat a gyermekükkel. A vírusról, a járványról, a félelmeikről is. Ne engedjenek olyan információt a közelébe, amely az életkorának nem megfelelő. Legyenek éberek arra, hogy mi zajlik benne, segítsék őt feldolgozásban.
 

Szeretettel kívánok jó egészséget, örömteli együtt töltött időt.

Hiszen ennek a helyzetnek ez az egyik ajándéka.

Ribáné Horváth Enikő
Igazgató
2020. március 15.

 


 
Kedves Szülők, Diákok,
 
Bizonyára értesültek Orbán Viktor Miniszterelnök Úr bejelentéséről: 2020.03.16-tól az iskolák bezárnak. A Mókusban is tantermen kívüli digitális munkarendben oktatunk Az iskola pedagógusai, munkatársai elhivatottak abban, hogy a rendkívüli helyzetben is sikeres tanévet zárjunk. Az előttünk álló feladat mindannyiunknak új, ugyanakkor izgalmas és inspiráló.
Hétfőn az osztályfőnökök a már működő kommunikációs csatornákon felveszik a kapcsolatot diákjainkkal és a szülőkkel. A szaktárgyi oktatást a pontos részletek, a megjelenő jogszabályok ismeretében szervezzük meg. 
A kialakult helyzetben mindannyian együttműködünk. Ebben kérem mindenki támogatását. A honlapon, az iskolai facebook. oldalon, valamint az osztálycsoportokban jelentetjük meg a híreket.
Hittel, szakértelemmel és szeretettel fogjuk a távolból is övezni a mindannyiunknak legfontosabbakat, a gyermekeket.
 
Üdvözlettel,
Ribáné Horváth Enikő 
igazgató
2020. március 14.
 Kérjük, hogy csak a hivatalos kormányzati tájékoztató oldalon szereplő információkat vegyék figyelembe. Az intézmény vezetősége nyomon követi a kormányzati híradást és utasításokat. Fokozott figyelemmel óvjuk az ide járó gyermekek és az itt dolgozó felnőttek egészségét.

 

https://koronavirus.gov.hu/