Sulizsák eredménye

2020. november 11., 21:43

A Sulizsák gyűjtésből befolyt összeget (40800 forintot) Izsó Veronika gyógykezelésére a Happyleon Alapítványnak átutaltunk.

Köszönjük adományaikat

Izsó Veronika, egy 2004-ben született mozgáskorlátozott lány, aki 6 hónapos terhesség után jött a világra, és születésekor csak 940 gramm és 37 centiméter volt. Születését követően agyvérzést szenvedett, mely roncsolta idegrendszere egy részét. Agyvíz túltermelődés miatt fejébe már 3 hónaposan egy műtéttel shunt (szelep) került beültetésre, mely a felesleges agyvizet egy csövön keresztül a hasüregbe juttatja. Későbbiekben Autizmus spektrum zavart diagnosztizáltak nála.

És hogy miért jött létre az Happy Lion - Vidám Oroszlán alapítvány?

Verának továbbra is sok fizikai és mentális fejlesztésre, erősítésre van szüksége, életkörnyezetét akadály mentesíteni kell, segédeszközökre van szükség, melyek többségét a családnak kell fizetnie, és ezek meghaladják a család anyagi lehetőségeit.

Az Alapítvány célja Izsó Veronika egészséges fejlődését, önálló mozgását biztosító, elősegítő, mozgás-koordinációját javító, fejlesztő valamint életkörülményeinek megkönnyítését, javítását célzó magyarországi és külföldi műtétek, gyógykezelések, gyógymódok, utókezelések, gyógytornák, fejlesztő foglalkozások finanszírozásának támogatása; mindezekkel összefüggő, ezekhez kapcsolódóan felmerülő utazási, szállás-költségek biztosítása; mozgást segítő, könnyítő valamint fejlesztő gyógyászati és egyéb segédeszközök, továbbá szállítást, közlekedést biztosító eszközök vásárlása, fenntartásukhoz, használatukhoz kapcsolódó költségek finanszírozása.