MŰVÉSZETI ISKOLA


Ambrus Szabolcs Pál

 

ambrus.szabolcs @andorilonaiskola.hu

 

furulya, trombita

 

A zene és a zenetanulás hatalmas érték, szebbé és jobbá teszi életünket, ezért minden alkalmat megragadok arra, hogy eljuttassam ezt a kincset a gyermekeknek.

hatter

Borsódy Eszter

 

borsody.eszter @andorilonaiskola.hu

 

képzőművészet

   
hatter

Cserta Ida Cecília

 

cserta.idacecilia @andorilonaiskola.hu

 

hegedű

 

Én mint muzsikus, hegedűs, pedagógus, életem legfőbb hivatásának tekintem hogy növendékeimet szeretettel, gondossággal és szakmai elhivatottsággal elvezessem ahhoz a kincsekkel teli, kiapadhatatlan varázsládához, amit a zene és hangszeres játék ad egész élete folyamán.

Fülöpné Gila Katalin

 

gila.katalin @andorilonaiskola.hu

 

cselló, zenekar

 

A gyermekeknek a zene szeretetét és szép, szinvonalas művelését szeretném megtanitani. Vidáman, sok türelemmel kell ezt a nehéz feladatot megvalósittatni. Az együttmuzsikálás ennek a célnak a legjobb módszere!

hatter

Gordon Teodóra

 

gordon.teodora @andorilonaiskola.hu

 

klarinét, szaxofon, furulya

 

2015 óta dolgozom ebben az iskolában, de zeneakadémista korom óta foglalkozom tanítással. A gyerekeket a klarinétozáson és szaxofonozáson kívül igyekszem önállóságra és együttműködésre is tanítani. Erre a zenetanulás kiváló eszköz. Mint aktív zenész, fontosnak tartom a koncerteken való megmérettetést és a növendékeimet is erre biztatom.

hatter

Gulyás-Szabó Gergely

 

gulyas.szabo.gergely @andorilonaiskola.hu

 

zongora, korrepetíció

 

1991-ben születtem Hódmezővásárhelyen. Tanulmányaimat klasszikus zongorázással kezdtem 7 éves koromban. Mellette folyamatosan érdeklődtem a jazz zongora iránt. Tanulmányaimat a szegedi konziban folytattam, majd a győri egyetemen végeztem klasszikus zongora tanár szakon. Budapesten OKJ-s bizonyítványt szereztem jazz-zongorából. Szabadidőmben a magyar népzenével (tangóharmónika) és néptánccal foglalkozom régóta.

Hornyák Balázs

 

hornyak.balazs @andorilonaiskola.hu

 

furulya, fuvola

   

Kovács-Sebestyén Csilla

 

ksebestyen.csilla @andorilonaiskola.hu

 

cselló

 

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán végeztem 1999-ben Budapesten gordonkatanár - kamaraművészként, majd a Budapesti Corvinus Egyetem társadalomtudmányi karának nemzetközi kapcsolatok szakán szereztem diplomát, 2007-ben. Jelenleg igazi zajos, nagy családban élek: négy gyermeket nevelünk. Hosszú évekig a versenyszférában dolgoztam, és csaknem 15 éves kitérő után találtam vissza a zenéléshez és a tanításhoz. Öröm számomra , hogy részt vehetek a gyermekek zenei nevelésében, egy olyan csodálatos hangszer segítségével, mint a cselló. Célom, hogy tanítványaimat hozzásegítsem ahhoz, hogy a zene életük végéig elkísérje őket. Teljesen mindegy, hogy aktív módon használják-e az itt megszerzett tudásukat - esetleg hivatásukként választják majd -, vagy egyszerűen csak zeneszerető emberkéket nevelünk belőlük, a lényeg, hogy megmutassuk nekik minél korábban a zenében, zenélésben rejlő erőt, örömforrást.

hatter

Madai Zsolt

 

madai.zsolt @andorilonaiskola.hu

 

ütő

 

„A Verő velem van...” A zeneórákon számomra a legfontosabb, hogy a növendék „elfelejtse”, hogy egy iskolában van. Merjen önmaga lenni, és tanuljon meg téveszteni – akár hibázni, hisz anélkül lehetetlen a (hangszeres) fejlődés. A tanításban nagy hangsúlyt fektetek az önálló kompozíciós és improvizációs készség kialakítására, fejlesztésére és műfajtól függetlenül megpróbálom a legfontosabb, irányadó és hasznos gondolatokat-anyagokat átadni a legkorszerűbb formában, maradéktalanul szem előtt tartva a növendék egyéniségét, és céljait. Nincs rossz hang, az a lényeg, hogy mit játszunk utána.” (Miles Davis)

Melis Márta

 

melis.marta @andorilonaiskola.hu

 

hegedű

   

Mezeiné Topa Orsolya

 

topa.orsolya @andorilonaiskola.hu

 

szolfézs

   

Petricenkóné Szentpéteri Gabriella

 

szentpeteri.gabriella @andorilonaiskola.hu

 

zongora

 

Ötéves tanár-, majd hároméves művészképző után 1981-ben szereztem zongoraművészi és középfokú kamaraművész-tanári diplomát a budapesti Zeneakadémián. Első munkahelyem is a Zeneakadémia volt, ahol tíz évig egyetemi tanársegédként képeztem a zeneakadémistákat tanárrá. (Elméleti és gyakorlati zongora tanítási módszertan.) Utána feleségként külföldre mentem (Párizs) és tanítottam francia és német nyelven zongorát 18 éven át. Itt többféle európai zongora-tanítási módszerrel is megismerkedtem, amit ma is használok sajátommal vegyítve. 1997-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét, 2001-ben pedig a Magyar Kultúra Lovagja kitüntetést kaptam. 2001 óta tanítok a Mókusban, rendszeresen koncertezem és felnőtt zongoraiskolát is vezetek. Módszerem mindenki számára egy sajátos, személyre szabott tanítást biztosít.

Ramocsa Lili

 

ramocsa.lili @andorilonaiskola.hu

 

hárfa

 

Gyerekkorom óta a zenéről szól az életem. Arra viszont, hogy tanár lettem, a családom inspirált. Sokan választottuk a pedagógusi pályát, hiszen nincs is szebb, mint a következő generációval való foglalkozás. A zeneoktatás pedig csak még többet nyújt, hiszen a hangszeres játék az élet minden területén segítséget, megnyugvást és békét ad.

Révész Márk

 

revesz.mark @andorilonaiskola.hu

 

furulya, kürt

   

Szabó Mária

 

szabo.maria @andorilonaiskola.hu

 

gitár

 

Több mint harminc éve vagyok a pályán. A tanári hozzáállásom: egy komplex pozitív érzést adni át, melynek szervesen hozzátartozó része a hangszer szeretete, a zenélés, az egymásra odafigyelés, a zene öröme. Meggyőződésem, elsődlegesen nem az a feladata a zenetanárnak, hogy előadóművészeket neveljen, hanem az a cél, hogy zeneszerető ifjúságot. Fontos célom és feladatom a jövőben is, hogy tovább fejlesszem, bővítsem szakmai tudásomat, állandóan fejlesszem a hangszerismeretemet, pedagógiai képességeimet, nyitott legyek az új ismeretekre, kihívásokra, s elhívatottságommal minél hatékonyabban tudjam mind ezeket alkalmazni a hivatásomban. Arra törekszem, hogy ne csak szóban létezzen az élethossziglan való tanulás, hanem gyakorlatban is megvalósuljon.

hatter

Szkordilisz Emília

 

sz.emilia @andorilonaiskola.hu

 

furulya, oboa

 

Ötévesen kezdtem el furulyázni, majd oboára váltottam a gödöllői Frédéric Chopin Zeneiskolában Buka Enikőnél. Emellett a furulyázást Bali Jánosnál folytattam. Ezt követően a Bartók Béla Konzervatóriumban folytattam tanulmányaimat Kemény Jánosnál, majd Kubina Ágnesnél. Felsőfokú tanulmányaimat a Zeneakadémián és a Hochschule für Musik Detmoldban végeztem. Tanáraim voltak: Lencsés Lajos, Csánky Emília, Kiss József, Horváth Béla. Két hazai és öt nemzetközi versenyen első helyezést értem el, ezen kívül két második és egy harmadik helyezést is magaménak tudhatok. A tanítást hivatásnak tekintem, s emellett az aktív zenélést is, több évig voltam a Miskolci Szimfonikus Zenekar szólóoboistája. A tanításban igyekszem külföldön szerzett tudásomat is kamatoztatni, munkálkodom egy saját, egyéni módszertan kialakításán.

hatter

Topa Zoltánné

 

topa.katalin @andorilonaiskola.hu

 

gitár, kamarazene, zenekar

 

„A benned élő lélek-zene, Magadra téged sose hagy.” (Jakab Ibolya Shanti)
Ebben az iskolában gyermekként, zene- és gyermekszerető tanáraimtól nagyon sokat kaptam, megismertették velem a muzsika csodálatos erejét. Elhatároztam, ezt a zenei-eszmei lángot viszem tovább. Növendékeim éljék át az egyéni és az együttmuzsikálás örömét, a közösséghez tartozást. A zenei nevelés, a mindennapos hangszeres játék segíti tanulóimat, hogy más területen is jobban teljesítsenek. Célom, tanulóimat a zene bátorítsa, lelki társukká váljon, ne hagyja soha magára, kísérje őket egész életükön keresztül.

Vincze Levente

 

vincze.levente @andorilonaiskola.hu

 

gitár