Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Felsős kórusok

Iskolánk emelt szintű ének-zene oktatást folytat, ezen belül elsődleges célunk a gyerekek olyan zenei élményekkel való feltöltése, melyekben ők is aktívan vesznek részt. Ez a táplálás egész életükre hatással lesz, az együttműködő képességük mellett érzelmi intelligenciájukat is fejleszti, meghatározza a zenével való kapcsolatukat, segít az érzelmek megélésében és közvetítésében. A kórusban való éneklés nagyon fontos alapját képezi a zeneoktatásnak, mert mindezt közösségi élménnyé bővíti.

                                                CRESCENDO – ÉS VIVACE KÓRUSOK

A felső tagozatos gyerekek hetente 3 énekórán és egy kóruspróbán vesznek részt. A különböző zenetörténeti korszakok megismerését a kórusirodalom gyöngyszemeinek éneklésével tesszük élvezetesebbé. Az alsó tagozaton megalapozott készségek további fejlesztését 3 -, majd többszólamú énekléssel folytatjuk. A művek kiválasztásával kapcsolódunk az év ünnepeihez, az iskola különleges eseményeihez és az éves projekt témájához.  Az 5.- és 6. évfolyamos tanulók a Crescendo Kórus tagjai, a 7- és 8. osztályosok a Vivace Kórusban énekelnek. 11-12 éves kortól a fiúk hangi adottságai változásnak indulnak, ez a folyamat évekig eltart. Figyelemmel kísérjük őket és ennek megfelelően biztosítjuk számukra a közös éneklésben való folyamatos részvételt. Egy tanéven belül több alkalommal is szerepelnek iskolai ünnepségeken, rendezvényeken egyaránt.

 

A felsős kórusokat Kunfalvi Melinda vezeti.

Crescendo Kórus az Éneklő Ifjúság Hangversenyen - 2022.

Vivace Kórus az év végi iskolai Gála Koncerten- 2022.

 

 

 

ANDOR ILONA KAMARAKÓRUS

A tehetséggondozás keretein belül foglalkozunk azokkal a gyerekekkel, akik szívesen énekelnek kórusban a heti 1 tanórán felül még egy alkalommal.

A Kamarakórust vezeti: Kunfalvi Melinda.

Az Andor Ilona Kamarakórus 2021 őszén alakult. 2022 tavaszán az Országos Baptista Ki Mit Tud? versenyen különdíjat nyert.

2022. december 3-án közreműködtek a JaMese együttes Magyar Zene Házában megrendezett Zenés Adventi Kalendárium című – dupla teltházas- koncertjén.