Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Gitár

Akkordikus tanszak
 
Tanárok:
  • Bánki Lénárd
  • Topa Zoltánné
  • Sinka Mónika
  • Vincze Levente

A klasszikus gitár az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb pengetős hangszer. Kellemes halk hangú, amely szólóhangszerként és kamarahangszerként is megállja a helyét.
A tanszakon három gitártanár tanít, akik igyekeznek lelkesíteni és ösztönözni a növendékeiket arra, hogy minél hosszabb ideig tanuljanak a hangszeren.

Zenei tudásukat maximális átéléssel adják át, bíztatva növendékeiket, hogy egyre elmélyültebben foglalkozzanak hangszerükkel.
A tanszakon az egyéni oktatás mellett, nagy gondot fordítanak a zenész tanárok az együtt muzsikálásra is. Gitárzenekar színesíti az iskolai rendezvényeket, a zenekar tagjai az általános iskola növendékei. A középiskolások vidám hangulatú kamarazenére járnak.

A gitáros növendékek szívesen és gyakran játszanak fesztiválokon, versenyeken, amelyeken szép sikereket érnek el, és méltón képviselik tanszakukat kerületi, fővárosi, országos rendezvényeken.

Az alapfokú művészetoktatás „klasszikus gitár” tantárgyának hangszere a hathúros, nylonhúrozású, hagyományos akusztikus gitár.

GALÉRIA