Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Néptánc

Andor Ilona Általános Iskola Néptánc Szak

Néptánc tanszak

Néptánctanárok:

  • Horváth Zsófia
  • Király-Szőcs Erika„A világmindenség keletkezésekor született meg a tánc is, mint amaz ősi Szerelem kísérő tüneménye. Mert a csillagok kartánca és a bolygónak az állócsillagokhoz való viszonya, ritmikus kapcsolódásaik és mozgásuk harmonikus rendje ennek az elsőszülött táncnak példaszerű megnyilvánulásai.”

                                                                                                          „Lukiános”
 
A tánc az ősművészetek egyike. Jelen van mindennapi életünkben. Ösztönösen és tudatosan. Hatalmas összetartó ereje meghatározza az emberek egymáshoz való viszonyát. Benne minden igen vagy nem, fehér vagy fekete. Egy univerzális nyelv, melyet mindenhol megértenek.

A mi iskolánk fontosnak tartja, hogy növendékei megtapasztalhassák e művészeti ág sokszínűségét és fontosságát, jelentőségét. Nemzeti kincsünkön, a néptáncon keresztül próbáljuk nekik mindazt átadni, amit az elődeink ránk hagytak.
Azon iskolák közé tartozunk, ahol a tantervi oktatás szerves részét képezi a táncoktatás 1-6. évfolyamig hetente egy alkalommal órarendi kereteken belül ismerkedhetnek növendékeink a néptánccal.
Alapfokú művészetoktatáson belül is van mód néptánctanulásra. Heti két alkalommal tartunk foglalkozást két csoportban. Az első csoportban az alapfok 1-2. évfolyamon, a második csoportban az alapfok 3-6. évfolyamon tanulók vesznek részt. Intenzívebb oktatásban részesülnek a növendékek ezen alkalmakkor, és 6. év végén alapfokú vizsgát tehetnek. 

Foglalkozások időpontjai: 

Szerda és péntek / Néptáncterem
Alapfok 1-2. évfolyam: 13.30 – 15.00
Alapfok 3-6. évfolyam: 15.00 – 16.30

Szeretettel várunk minden olyan növendéket, aki szeretne bővebben megismerkedni és foglalkozni a néptánccal.

GALÉRIA