Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Gordonka

 

Vonós tanszak
 
  Tanár:
  • Fülöpné Gila Katalin

cselló (gordonkakisbőgő) egy nagy hangterjedelmű, basszus fekvésű vonós hangszer. A hegedűvel és a brácsával ellentétben, e hangszert játék közben a földre kell támasztani és ülve játszanak rajta.

Mély hangjai kitűnően betöltik a zenekari basszus szólam funkcióját. A magas regisztere pedig képessé teszi vezető dallamok játszására is. Mivel a csellistának bal kezével nem kell tartania a hangszerét, szabadabban mozoghat a hangszer fogólapján.

Tudásukat iskolai hangversenyek keretében évente több alkalommal bemutatják. Az iskolában működő zenekarban fontos szerepet kapnak a csellista növendékek. Évente minimum két alkalommal (Karácsonyi hangverseny, Év végi Hangverseny) bemutatkozik, szerepel az együttes.
A növendékek szívesen vesznek részt más hangszerrel történő együttmuzsikálásban is.
A kiemelkedő „B"- tagozatos növendékek zenei versenyeken vesznek részt, illetve az arra alkalmasakat és a zenei pályát választó növendékeket felkészítjük a szakirányú továbbtanulásra.
A gordonkatanuláshoz az iskola csak a kezdő, kisgyermekek részére tud hangszert biztosítani, a nagyobb hangszerek beszerzéséről a szülőknek kell gondoskodni.

GALÉRIA