Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Munkatársaink - Művészeti tagozat

 

         
       
hatter

Ayele Fanni

 

ayele.fanni @andorilonaiskola.hu

 

fuvola

 

„Lehet élni zene nélkül is. A sivatagon át is vezet út. De mi […] azt akarjuk, hogy az ember ne úgy járja végig élete útját, mintha sivatagon menne át, hanem virágos réteken.”   (Kodály Zoltán) 

A zene megszerettetésében egy tanárnak hatalmas szerep jut: meghatározó, hogy hangszerének kiváló művelője legyen, a tanítás mellett hiteles, élő példává tudjon válni a diákjai szemében. Fontos feladatnak látom, hogy tanulóim szívügyévé tegyem a zenetanulást, tanítsam őket a tehetséggel való együttélésre, a muzsikálás iránti alázatra. Felfedezzék, hogy a zenetanulásban szerzett kitartásuk, a hangszeren elért sikereken túl, más területeken is gyümölcsözően hat. A célom az, hogy a hangszer tanulás során mindenki átélje, hogy a zenélésben az önkifejezés egyedi lehetősége és nagyon sok öröm rejlik. 

hatter

Baczkóné Tari Tina

 

tari.tina @andorilonaiskola.hu

 

zongora

 

"...Bármikor ülünk is a zongorához, legyünk mindig frissek és éberek, törekedjünk lelkiismeretes munkára..." /Földes Andor: Zongoristák kézikönyve/

 

hatter

Bánki Lénárd

 

banki.lenard @andorilonaiskola.hu

 

gitár

 

Tizenöt évvel ezelőtt kezdtem el klasszikus gitárt tanítani, majd később elkezdtem ismerkedni a népzenével, blues-zal és a jazz alapjaival.  Két fontos dologra  rájöttem, egyrészt, a klasszikus gitár remek alap ahhoz, hogy a későbbiekben más stílusok között szabadabban válogassanak a gyerekek. Másrészt, hogy a gyakorolni való muzsika fajtájától, a különféle technikáktól függetlenül a legfontosabb a zene szeretete, a zenei önkifejezés képességének fejlesztése, ennek alapjaként pedig a jó hangulat a gitárórákon.  
"...mindennap másmilyenek vagyunk, a gitár azonban mindig ugyanolyan: gyönyörű."

(Tommy Emmanuel)

hatter

Borsódy Eszter

 

borsody.eszter @andorilonaiskola.hu

 

képzőművészet

 

2016 ősze óta az iskola képzőművészeti tagozatán vizuális alapismereteket és kerámiát tanítok. Számomra a tanítás az élet szolgálata, nem csak elméletek és módszerek átadása, megtanítása, hanem a gyermekben rejlő egyedi és eredeti vonások megerősítésére épülő és az érző lélek rezzenéseire figyelő pedagógia. Talentum és képzelőerő csak így tud kibomlani és önálló fejlődésnek indulni. Óráimon az alkotó gondolkodás ösvényein járunk ecsettel, ceruzával, szénnel és mintázófával a kézben…

hatter

Cserta Ida Cecília

 

cserta.idacecilia @andorilonaiskola.hu

 

hegedű

 

Mint muzsikus, hegedűs, pedagógus, életem legfőbb hivatásának tekintem, hogy növendékeimet szeretettel, gondossággal és szakmai elhivatottsággal elvezessem ahhoz a kincsekkel teli, kiapadhatatlan varázsládához, amit a zene és hangszeres játék ad élete folyamán.

hatter

Farkas Anna

 

farkas.anna @andorilonaiskola.hu

 

furulya, oboa

 

Oboaművészi- és tanári diplomámat a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szereztem. Zenészként és pedagógusként, az újításokat keresem. Számtalan zenei stílusban és formációban zenéltem már, a klasszikustól a könnyűzenéig és adom át zenei élményeimet növendékeimnek. Jelenleg a Duna Szimfonikus Zenekar tagja is vagyok.

hatter

Ferge Elizabet

 

elizabet.ferge @andorilonaiskola.hu

 

hárfa

 

"A zene lelki táplálék és semmi mással nem pótolható..."
Kodály Zoltán
Nagy örömmel tölt el, hogy egyre több gyermek választja hangszereként a hárfát, 
melynek tanulása többek között érzékenységre és precizitásra nevel.

Különleges hangja megnyugtat, biztonságot nyújt a mai hangos, rohanó világban.
Számomra a zeneoktatás szakmám egyik legfontosabb része, hiszen így biztosíthatom a jövő generációjának lelki táplálékát és 
segíthetek tehetségük kibontakozásában, mindezt kreatív, örömteli és egyénhez illő módon.

hatter

Fülöpné Gila Katalin

 

gila.katalin @andorilonaiskola.hu

 

gordonka, zenekar

 

A gyermekeknek a zene szeretetét és szép, szinvonalas művelését szeretném megtanitani. Vidáman, sok türelemmel kell ezt a nehéz feladatot megvalósittatni. Az együttmuzsikálás ennek a célnak a legjobb módszere!

hatter

Gordon Teodóra

 

gordon.teodora @andorilonaiskola.hu

 

klarinét, szaxofon, furulya

 

2015 óta dolgozom ebben az iskolában, de zeneakadémista korom óta foglalkozom tanítással. A gyerekeket a klarinétozáson és szaxofonozáson kívül igyekszem önállóságra és együttműködésre is tanítani. Erre a zenetanulás kiváló eszköz. Mint aktív zenész, fontosnak tartom a koncerteken való megmérettetést és a növendékeimet is erre biztatom.

hatter

 Horváth Zsófia

 

horvath.zsofia@andorilonaiskola.hu

 

 néptánc

 

Tánccal , mozdulattal, érintéssel kapcsolatot teremteni különleges élmény. A gyerekeknek lételeme a mozgás. Itt a Mókusban ahol az éneklés, a zenetanulás része a mindennapoknak különösen nagy öröm táncot tanítani.

hatter

Király-Szőcs Erika

 

kiraly-szocs.erika@andorilonaiskola.hu

 

néptánc

  A művészeti oktatás számomra egy felhívás közvetítése: láss, hallj, tapasztalj, teremts - ismerd meg magadban az univerzumot és a mindenségben magad.
hatter

Madai Zsolt

 

madai.zsolt @andorilonaiskola.hu

 

ütő

 

„A Verő velem van...” A zeneórákon számomra a legfontosabb, hogy a növendék „elfelejtse”, hogy egy iskolában van. Merjen önmaga lenni, és tanuljon meg téveszteni – akár hibázni, hisz anélkül lehetetlen a (hangszeres) fejlődés. A tanításban nagy hangsúlyt fektetek az önálló kompozíciós és improvizációs készség kialakítására, fejlesztésére és műfajtól függetlenül megpróbálom a legfontosabb, irányadó és hasznos gondolatokat-anyagokat átadni a legkorszerűbb formában, maradéktalanul szem előtt tartva a növendék egyéniségét, és céljait. Nincs rossz hang, az a lényeg, hogy mit játszunk utána.” (Miles Davis)

hatter

Melis Márta

 

melis.marta @andorilonaiskola.hu

 

hegedű

 

A zene hallgatása az ember lelki fejlődésének egyik legfontosabb része.
A zene tanulása belső figyelemre ösztönzi a gyereket,ami mindenfajta tanulást megkönnyít.
A hegedű hangja a legszebb énekhangra, énekesmadarak dalolására emlékeztet.
Hegedűvel a kézben mindenki bátran énekelhet.

hatter

Mezeiné Topa Orsolya

osztályfőnök 8.b 

topa.orsolya @andorilonaiskola.hu

 

ének-zene, szolfézs, karének

 

„Mindenik embernek a lelkében dal van,”  Babits Mihály
Hitvallásom, az ének felszabadít, bátorít, szükségünk van rá.
A dal, a zene, világnyelv, öröm, segít, vígasztal, ritmus és összhang a lélekben. Növendékeimnek legyen a zeneelmélet lelki táplálék, érezzék át, hogy a megszerzett tudás kinyitja a zenei végtelenség kapuját, lelkükben, szívükben rendet teremt.

hatter

Miskolciné Hajtun Zsuzsanna

 

hajtun.zsuzsanna@andorilonaiskola.hu

 

zongora

 

Nincs annál nagyobb öröm, amikor sikerül tanítványaimmal megszerettetni a zongorajáték szépségeit. Boldog vagyok, ha egy csiszolatlan gyémánttal, zenei tehetséggel találkozom és több éven keresztül foglalkozhatok vele, kibontatkoztatva a zenei képességeit.

hatter

Pap-Veres Andrea

 

veres.andrea @andorilonaiskola.hu

 

szolfézs

 

Van-e nagyszerűbb dolog, mint muzsikálni, énekelni, zenélni... s nap mint nap megtapasztalni pedagógusként, ahogy a gyermekek személyisége gazdagodik, képességeik fejlődnek, s közösségeikben szép rendben tudnak együttműködni...? Látni a sok csillogó tekintetet, s dolgozni azon, hogy ez így is maradjon?

hatter

Petricenkóné Szentpéteri Gabriella

 

szentpeteri.gabriella @andorilonaiskola.hu

 

zongora

 

Édesanyám négy éves koromban odavezetett zongorájához. Boldogan tanultam meg zongorázni és örömmel adom át tudásomat tanítványaimnak. Azon emberek közé tartozom, akik egész életükben azt csinálják, amit szeretnek.

Rajkainé Magyar Katalin

 

r.magyarkatalin @andorilonaiskola.hu

 

szolfézs

  Hiszek a zene személyiségformáló erejében,tudom, hogy a zenei neveléssel értékeket közvetítünk a gyerekek számára. 
hatter

Révész Márk

 

revesz.mark @andorilonaiskola.hu

 

kürt, trombita

  A zene a lélek nyelve. Abban rejlik az ereje, hogy nyelvtől és hovatartozástól függetlenül tudunk egymáshoz szólni általa. A zenében nincsenek korlátok. 

Sinka Mónika

 

sinka.monika@andorilonaiskola.hu

 

gitár

  Minden gyermeknek joga, hogy az iskola kezébe adja azt a kis kulcsot, amellyel, ha ő is akarja, bejut a zene csodakertjébe, s azzal egész élete értékét megsokszorozza.” (Kodály Zoltán)
hatter

Vincze Levente

 

vincze.levente @andorilonaiskola.hu

 

gitár

  Törődéssel, játékos és humoros hangvétellel vegyítve leszünk eredményesek. A zene iránti szeretet erősödjön meg növendékeimben.