Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Munkatársak - Művészeti tagozat

 

 
   
hatter

Ayele Fanni

 

ayele.fanni @andorilonaiskola.hu

 

fuvola

 

„Lehet élni zene nélkül is. A sivatagon át is vezet út. De mi […] azt akarjuk, hogy az ember ne úgy járja végig élete útját, mintha sivatagon menne át, hanem virágos réteken.”   (Kodály Zoltán) 

A zene megszerettetésében egy tanárnak hatalmas szerep jut: meghatározó, hogy hangszerének kiváló művelője legyen, a tanítás mellett hiteles, élő példává tudjon válni a diákjai szemében. Fontos feladatnak látom, hogy tanulóim szívügyévé tegyem a zenetanulást, tanítsam őket a tehetséggel való együttélésre, a muzsikálás iránti alázatra. Felfedezzék, hogy a zenetanulásban szerzett kitartásuk, a hangszeren elért sikereken túl, más területeken is gyümölcsözően hat. A célom az, hogy a hangszer tanulás során mindenki átélje, hogy a zenélésben az önkifejezés egyedi lehetősége és nagyon sok öröm rejlik. 

hatter

Borsódy Eszter

 

borsody.eszter @andorilonaiskola.hu

 

képzőművészet

 

2016 ősze óta az iskola képzőművészeti tagozatán vizuális alapismereteket és kerámiát tanítok. Számomra a tanítás az élet szolgálata, nem csak elméletek és módszerek átadása, megtanítása, hanem a gyermekben rejlő egyedi és eredeti vonások megerősítésére épülő és az érző lélek rezzenéseire figyelő pedagógia. Talentum és képzelőerő csak így tud kibomlani és önálló fejlődésnek indulni. Óráimon az alkotó gondolkodás ösvényein járunk ecsettel, ceruzával, szénnel és mintázófával a kézben…

hatter

Cserta Ida Cecília

 

cserta.idacecilia @andorilonaiskola.hu

 

hegedű

 

Én mint muzsikus, hegedűs, pedagógus, életem legfőbb hivatásának tekintem hogy növendékeimet szeretettel, gondossággal és szakmai elhivatottsággal elvezessem ahhoz a kincsekkel teli, kiapadhatatlan varázsládához, amit a zene és hangszeres játék ad egész élete folyamán.

hatter

Fehér Levente István

 

feher.levente @andorilonaiskola.hu

 

furulya, oboa

 

A zene képes bennünk olyan kapukat kinyitni, amire semmi más nem képes. Akármilyen szinten is műveljük, csakis hozzáadni tud az életünkhöz. Ebben a szellemiségben igyekszem átadni tudásom. A furulyázás elkezdése azért fontos és ajánlott, mivel ezzel a hangszerrel az egyik legkönnyebb belépni a fúvóshangszerek világába. A gyerekek magabiztosságát és kreativitását igyekszem fejleszteni, melyek az életük bármely területén hasznukra válik.

hatter

Fülöpné Gila Katalin

 

gila.katalin @andorilonaiskola.hu

 

gordonka, zenekar

 

A gyermekeknek a zene szeretetét és szép, szinvonalas művelését szeretném megtanitani. Vidáman, sok türelemmel kell ezt a nehéz feladatot megvalósittatni. Az együttmuzsikálás ennek a célnak a legjobb módszere!

hatter

Gordon Teodóra

 

gordon.teodora @andorilonaiskola.hu

 

klarinét, szaxofon, furulya

 

2015 óta dolgozom ebben az iskolában, de zeneakadémista korom óta foglalkozom tanítással. A gyerekeket a klarinétozáson és szaxofonozáson kívül igyekszem önállóságra és együttműködésre is tanítani. Erre a zenetanulás kiváló eszköz. Mint aktív zenész, fontosnak tartom a koncerteken való megmérettetést és a növendékeimet is erre biztatom.

hatter

Iván Petra

 

ivan.petra @andorilonaiskola.hu

 

hárfa

 

„Teljes lelki élet zene nélkül nincs.” Kodály Zoltán
A zenei nevelés a művészetek közül a legkiemelkedőbb. Megragadja a lelket, mélyébe alámerül a ritmus és az összhang.

Király-Szőcs Erika

 

kiraly-szocs.erika@andorilonaiskola.hu

 

néptánc

  A művészeti oktatás számomra egy felhívás közvetítése: láss, hallj, tapasztalj, teremts - ismerd meg magadban az univerzumot és a mindenségben magad.
hatter

Madai Zsolt

 

madai.zsolt @andorilonaiskola.hu

 

ütő

 

„A Verő velem van...” A zeneórákon számomra a legfontosabb, hogy a növendék „elfelejtse”, hogy egy iskolában van. Merjen önmaga lenni, és tanuljon meg téveszteni – akár hibázni, hisz anélkül lehetetlen a (hangszeres) fejlődés. A tanításban nagy hangsúlyt fektetek az önálló kompozíciós és improvizációs készség kialakítására, fejlesztésére és műfajtól függetlenül megpróbálom a legfontosabb, irányadó és hasznos gondolatokat-anyagokat átadni a legkorszerűbb formában, maradéktalanul szem előtt tartva a növendék egyéniségét, és céljait. Nincs rossz hang, az a lényeg, hogy mit játszunk utána.” (Miles Davis)

hatter

Marosfalvi Tünde

 

marosfalvi.tunde @andorilonaiskola.hu

 

zongora

 

A zene kifogyhatatlan öröm és erőforrás. Merítkezni belőle, feltöltődni általa érdemes, kincset ér.

hatter

Melis Márta

 

melis.marta @andorilonaiskola.hu

 

hegedű

 

A zene hallgatása az ember lelki fejlődésének egyik legfontosabb része.
A zene tanulása belső figyelemre ösztönzi a gyereket,ami mindenfajta tanulást megkönnyít.
A hegedű hangja a legszebb énekhangra, énekesmadarak dalolására emlékeztet.
Hegedűvel a kézben mindenki bátran énekelhet.

hatter

Miskolci Józsefné

 

hajtun.zsuzsanna@andorilonaiskola.hu

 

zongora

 

Nincs annál nagyobb öröm, amikor sikerül tanítványaimmal megszerettetni a zongorajáték szépségeit. Boldog vagyok, ha egy csiszolatlan gyémánttal, zenei tehetséggel találkozom és több éven keresztül foglalkozhatok vele, kibontatkoztatva a zenei képességeit.

hatter

Petricenkóné Szentpéteri Gabriella

 

szentpeteri.gabriella @andorilonaiskola.hu

 

zongora

 

Édesanyám négy éves koromban odavezetett zongorájához. Boldogan tanultam meg zongorázni és örömmel adom át tudásomat tanítványaimnak. Azon emberek közé tartozom, akik egész életükben azt csinálják, amit szeretnek.

hatter

Révész Márk

 

revesz.mark @andorilonaiskola.hu

 

furulya, kürt, trombita

  A zene a lélek nyelve. Abban rejlik az ereje, hogy nyelvtől és hovatartozástól függetlenül tudunk egymáshoz szólni általa. A zenében nincsenek korlátok. 
hatter

Szabó Mária

 

szabo.maria @andorilonaiskola.hu

 

gitár

 

Több mint harminc éve vagyok a pályán. A tanári hozzáállásom: egy komplex pozitív érzést adni át, melynek szervesen hozzátartozó része a hangszer szeretete, a zenélés, az egymásra odafigyelés, a zene öröme. Meggyőződésem, elsődlegesen nem az a feladata a zenetanárnak, hogy előadóművészeket neveljen, hanem az a cél, hogy zeneszerető ifjúságot. Fontos célom és feladatom a jövőben is, hogy tovább fejlesszem, bővítsem szakmai tudásomat, állandóan fejlesszem a hangszerismeretemet, pedagógiai képességeimet, nyitott legyek az új ismeretekre, kihívásokra, s elhívatottságommal minél hatékonyabban tudjam mind ezeket alkalmazni a hivatásomban. Arra törekszem, hogy ne csak szóban létezzen az élethossziglan való tanulás, hanem gyakorlatban is megvalósuljon.

hatter

Vincze Levente

 

vincze.levente @andorilonaiskola.hu

 

gitár

  Törődéssel, játékos és humoros hangvétellel vegyítve leszünk eredményesek. A zene iránti szeretet erősödjön meg növendékeimben.